IPL - LASER - HÅRFJERNING

Permanent hårreduksjon og behandling av kar/rødhet

IPL er et apparat som avgir meget sterke lyspulser med bestemte bølgelengder. Forskjellige bølgelengder tas opp av ulike strukturer i huden. Ved behandling av hår, bruker man en bølgelengde som absorberes av pigmentet i håret, varmen ledes ned til hårfolikkelen og ødelegger denne. Jo mer pigment et hår har, desto bedre «ledes» lysenergien ned i hårfolikkelen, så typisk er mørke hår på lys hud et veldig godt utgangspunkt.

Ved behandling av kar og rødhet bruker man en bølgelengde som absorberes av pigmentet i hemoglobinet i blodkarene. Denne lysenergien omdannes til varme, karveggen skades og blodkaret forsvinner gradvis i løpet av et par uker. Behandling er også veldig effektiv for de som sliter med rosacea.

Ved behandling av pigmenteringer vil IPL lyset absorberes i melaninet og omdannes til varme. Ved kraftig varme ødelegges/”sprenges” melaninet. Brune flekker i huden kan skyldes overeksponering av sol uten nok beskyttelse. Det kan også ha hormonelle årsaker. Hvor mange behandlinger du trenger er avhengig av konsentrasjonen av pigmentceller i huden, og hvor dypt de ligger.
Både ved behandling av kar/rødhet, pigment og hår er det behov for flere behandlinger og man vil gradvis merke forbedring. Normalt sett vil 4-6 behandlinger være tilstrekkelig og man anbefaler 4 ukers mellomrom mellom behandlingene. Umiddelbart etter behandlingen kan huden kjennes varm, litt rød og noe hevelse kan forekomme.

Man skal ved behandling med IPL ikke ha solbrun hud /ha brukt selvbruningsprodukter 1 mnd i forkant. Man må en måned etter behandling unngå sol og bruke høy solfaktor.

NB: For optimalt resultat bør du barbere området dagen før behandling
  1. /
  2. Behandlinger
  3. /
  4. IPL – Laser –...
Skroll til toppen